Jegyvásárlás

művész


Leonyid Lavrovszkij

Leonyid Lavrovszkij

Koreográfus, táncos és balettmester.

Leonyid Lavrovszkij (1905) - szovjet táncos és balettmester, a leningrádi Kirov-Opera és balettszínház és a moszkvai Nagy Színház koreográfusa. Kisebb koncertszámai után 1934-ben, a leningrádi balettiskola számára készített Fadetta c. balettjével tűnt fel, amelyet a következő évben Katyerina, a jobbágy-balerina sorsával foglalkozó…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Koreográfus, táncos és balettmester.

Leonyid Lavrovszkij (1905) - szovjet táncos és balettmester, a leningrádi Kirov-Opera és balettszínház és a moszkvai Nagy Színház koreográfusa. Kisebb koncertszámai után 1934-ben, a leningrádi balettiskola számára készített Fadetta c. balettjével tűnt fel, amelyet a következő évben Katyerina, a jobbágy-balerina sorsával foglalkozó balett követett. 1938-ban, a leningrádi Kis Színházban A kaukázusi fogoly című balettet a főalak gondos jellemzésével viszi sikerre.

Lavrovszkijt különösen a pszichológiailag bonyolult helyzetek, jellemek reális ábrázolása izgatja. Ez a tehetsége teljes művészi magaslaton Prokofjev zenéjére készített Romeo és Júlia nagyszabású balett-tragédiájában (Leningrád, 1940; Moszkva, 1946) jutott kifejezésre, amelynek filmváltozata az egész világon átütő sikert aratott.

 

Az ő nevéhez fűződik 1949-ben a Vörös pipacs korszerű felújítása is a moszkvai Nagy Színházban. 

Giselle

Giselle

Magyar Állami Operaház
  • Koreográfia

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!