Jegyvásárlás

Program


Szathmáry Botond és Dr. Barta Zsolt könyvbemutatója
2

Szathmáry Botond és Dr. Barta Zsolt könyvbemutatója

SZATHMÁRI BOTOND ÉS DR. BARTA ZSOLT KÖNYVBEMUTATÓJA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 11. kedd, 18:00

Szathmári Botond: Vallási rétegződések Tibetben

Tibet kultúrájának sokszínűsége iránt, Kőrösi Csoma Sándor keltette fel a nemzetközi tudományos élet és a nagyközönség figyelmét. Az ő úttörő eredményeihez, azóta számos magyar tibetológus tett hozzá munkásságával, de szinte mind a buddhizmus témakörében. Azonban az eurázsiai samanisztikus világképbe jól beilleszthető bön (vagy pontosabban phön) vallásról, és a tibeti népi vallásosságról részletes tudományos-ismeretterjesztő monográfia magyarul még nem született. Ezt a hiányt pótolja a Napkút Kiadó gondozásában megjelent írás..

Vendégünk a kötet szerzője, neves magyar orientalista, vallásfilozófus, kulturális antropológus, aki immár több évtizede tanulmányozza a tibeti népi vallásosságot, kultúrát, és helyszíni kutatásainak eredményeit is beépítette e kötet elemzésébe.

Jegyár: 1.500 Ft

Dr. Barta Zsolt: A mongól tűzkultusz

A tűz a hagyományos mongol kultúra egyik központi szimbóluma, és sokrétű szerepkörrel bír a kultúra különböző szféráiban. A szerző neves orientalista, mongolista és nyelvész, doktori disszertációjának továbbdolgozott változatában tudományos alapossággal ismerteti, hogy milyen szerepet játszik a „tűz” a mongol kultúrában. Ennek keretében a szimbólumok világától a tűzhöz kapcsolódó szokások ismertetésén át rituális jelentőségig a társadalmi és kulturális jelentések sokaságát elemzi.

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!